BÁBOVKA OD SASKIE

INGREDIENCIE

  • 2 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • kôra z jedného citróna
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 hrste mrazených ríbezlí

POSTUP

Celé vajcia šľaháme s cukrom asi 10 minút do bledej peny. Pridáme mlieko, olej, citrónovú kôru a opäť vyšľaháme mixérom na nízkom stupni. Nakoniec preosejeme múku s práškom do pečiva a spojíme cesto mixérom. Pridáme ešte ríbezle a nalejeme do mastnej formy na bábovku. Pečieme 45 minút pri 170 °C. Bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a pocukríme.

STIAHNI PDF