TVAROHOVÉ GUĽKY SO STRÚHANKOU

INGREDIENCIE

Na 4 porcie

  • 9 štedrých lyžíc krupice
  • 500 g hrudkového tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 pl mäkkého masla a trochu roztopeného masla na poliatie
  • 1/2 čl sódy bikarbóny
  • štipka soli

Na posýpku

  • strúhanka
  • kokosový cukor s vanilkou
  • maslo

POSTUP

Vo veľkej mise zmiešame ručne tvaroh, vajcia, krupicu, soľ, mäkké maslo a sódu bicarbónu. Rukami zmes poriadne spojíme a necháme trochu odstáť, aby krupica nasiakla vlhkosť z tvarohu a vajec. Potom namočenými rukami vytvarujeme guľky, ktoré vyvaríme v slanej vode. Guľky vyvaríme radšej postupne, nie všetky naraz, aby sa nezlepili. Sú hotové ak vyplávajú na hladinu, ešte počkáme zopár sekúnd a môžeme ich vybrať. Polejeme ich roztopeným maslom. Pripravíme si posýpku. Na panvicu dáme roztopiť trochu masla, posypeme cukrom a pridáme strúhanku. Používame obľúbenú mierku „od oka“.  Strúhanku opražíme a posypeme ňou guľky. Pocukríme a podávame za tepla. Vynikajúce sú v kombinácii s ovocím.