BÁBOVKA OD SASKIE
![_MG_8821](https://vermillon.sk/wp-content/uploads/2018/05/MG_8821-683x1024.jpg)
INGREDIENCIE
- 2 vajcia
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 200 ml plnotučného mlieka
- 3/4 hrnčeka oleja
- kôra z jedného citróna
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 2 hrste mrazených ríbezlí
POSTUP
Celé vajcia šľaháme s cukrom asi 10 minút do bledej peny. Pridáme mlieko, olej, citrónovú kôru a opäť vyšľaháme mixérom na nízkom stupni. Nakoniec preosejeme múku s práškom do pečiva a spojíme cesto mixérom. Pridáme ešte ríbezle a nalejeme do mastnej formy na bábovku. Pečieme 45 minút pri 170 °C. Bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a pocukríme.