ČEREŠŇOVÁ BUBLANINA
INGREDIENCIE
- 200 g polohrubej múky
- 100 g špaldovej celozrnnej múky
- 300 g práškového cukru
- 1 škoricový cukor
- 5 vajec
- 1 prášok do pečiva
- 1 dcl olivového oleja
- 2 dcl vlažnej vody
- 300 – 400 g vykostených čerešní
- cukor na posypanie
POSTUP
Bielky oddelíme od žĺtok.
V mise vyšľaháme bielky s polovicou cukru na tuhý sneh.
Druhú polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami.
Do bledej peny pridáme postupne vodu, olej, škoricový cukor, múku a prášok do pečiva.
Nakoniec pridáme vyšľahaný bielkový sneh a zľahka premiešame metličkou.
Toto množstvo vystačí na menší plech. Cesto vylejeme do formy, ktorú natrieme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Do cesta jemne vtlačíme čerešne.
Pečieme pri 180 °C asi 35 minút a ešte teplú bublaninu posypeme cukrom.