ČEREŠŇOVÁ BUBLANINA

INGREDIENCIE

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g špaldovej celozrnnej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 škoricový cukor
  • 5 vajec
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl olivového oleja
  • 2 dcl vlažnej vody
  • 300 – 400 g vykostených čerešní
  • cukor na posypanie

POSTUP

Bielky oddelíme od žĺtok.

V mise vyšľaháme bielky s polovicou cukru na tuhý sneh.

Druhú polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami.

Do bledej peny pridáme postupne vodu, olej, škoricový cukor, múku a prášok do pečiva.

Nakoniec pridáme vyšľahaný bielkový sneh a zľahka premiešame metličkou.

Toto množstvo vystačí na menší plech. Cesto vylejeme do formy, ktorú natrieme maslom a vysypeme hrubou múkou.

Do cesta jemne vtlačíme čerešne.

Pečieme pri 180 °C asi 35 minút a ešte teplú bublaninu posypeme cukrom.