MALAKOFF TORTA

INGREDIENCIE

  • 350 g sladkých dlhých piškót
  • 4 žĺtky
  • 150 ml mlieka
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 ČL práškovej želatíny
  • 750 ml – 3 ks šľahačkovej smotany
  • 2 banány

POSTUP

Použila som dve formy bez dna. Prvú s priemerom 20 cm a druhú 16 cm. Obe položíte na tanier, na ktorom budete tortu servírovať. Uložíte naň oba kruhy a medzi ne postavíte piškóty, aby vytvorili vonkajší kraj. Na spodok naukladáte piškóty a nakrájané banány. Vyšľahajte šľahačku z dvoch smotán a nechajte pri izbovej teplote. Nad parou ručne vyšľahajte žĺtky s mliekom a cukrom do hustej peny. Nechajte vychladnúť. Do malej antikorovej misky dajte želatínu s trochou vody a nechajte 5 minút napučať. Do vychladnutého žĺtkového krému opatrne primiešajte šľahačku. Želatínu rozpustite nad ohňom. Do horúcej naberte dve lyžice krému, aby sa trochu ochladila a následne ju pridajte k zvyšnému krému. Premiešajte. Rýchlo navrstvite na piškóty a zároveň vyberte vnútorný kruh, aby sa krém dostal k piškótovému okraju. Nechajte cez noc zachladiť v chladničke. Ráno vyšľahajte aj poslednú smotanu a dajte na vrch torty. Ozdobte hoblinami čokolády.