MALAKOFF TORTA
INGREDIENCIE
- 350 g sladkých dlhých piškót
- 4 žĺtky
- 150 ml mlieka
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 ČL práškovej želatíny
- 750 ml – 3 ks šľahačkovej smotany
- 2 banány
POSTUP
Použila som dve formy bez dna. Prvú s priemerom 20 cm a druhú 16 cm. Obe položíte na tanier, na ktorom budete tortu servírovať. Uložíte naň oba kruhy a medzi ne postavíte piškóty, aby vytvorili vonkajší kraj. Na spodok naukladáte piškóty a nakrájané banány. Vyšľahajte šľahačku z dvoch smotán a nechajte pri izbovej teplote. Nad parou ručne vyšľahajte žĺtky s mliekom a cukrom do hustej peny. Nechajte vychladnúť. Do malej antikorovej misky dajte želatínu s trochou vody a nechajte 5 minút napučať. Do vychladnutého žĺtkového krému opatrne primiešajte šľahačku. Želatínu rozpustite nad ohňom. Do horúcej naberte dve lyžice krému, aby sa trochu ochladila a následne ju pridajte k zvyšnému krému. Premiešajte. Rýchlo navrstvite na piškóty a zároveň vyberte vnútorný kruh, aby sa krém dostal k piškótovému okraju. Nechajte cez noc zachladiť v chladničke. Ráno vyšľahajte aj poslednú smotanu a dajte na vrch torty. Ozdobte hoblinami čokolády.